Direct naar artikelinhoud
Update

Luuk de Jong voor 5,5 miljoen naar PSV

PSV heeft vandaag met Borussia Mönchengladbach een akkoord bereikt over de transfer van Luuk de Jong. De clubs hebben elkaar gevonden in een transfersom van naar verluidt zo'n 5,5 miljoen euro voor de 23-jarige spits, die op een zijspoor staat in Duitsland. Technisch manager Marcel Brands liet weten dat Gladbach het bod van PSV heeft geaccepteerd.

Luuk de Jong (links).Beeld Pro Shots

De Jong moet zelf wel nog rond komen met de club uit Eindhoven, maar dat lijkt geen probleem te worden. De zevenvoudig international wil na een moeizame periode in Duitsland graag weer veel aan spelen toekomen. Trainer Phillip Cocu biedt hem daar bij PSV kans op.

Borussia Mönchengladbach betaalde in 2012 een recordbedrag van 15 miljoen euro aan FC Twente voor De Jong. De spits heeft die transfersom en de hooggespannen verwachtingen echter niet kunnen waarmaken in de Bundesliga. Het afgelopen halfjaar speelde De Jong op huurbasis voor Newcastle United. Bij de Engelse club, die zich onlangs versterkte met diens broer Siem de Jong, kwam de international niet tot scoren.

PSV is op zoek naar een nieuwe spits na het vertrek van Tim Matavz, die vorige week overstapte naar FC Augsburg. De Jong moet in Eindhoven de concurrentie aangaan met Jürgen Locadia. Cocu nam deze zomer niet alleen afscheid van Matavz, maar zag ook doelman Przemyslaw Tyton (verhuurd aan Elche) en verdediger Mathias 'Zanka' Jörgensen (terug naar FC Kopenhagen) vertrekken.

Wijnaldum en Depay
Brands rekent erop dat Georginio Wijnaldum na terugkomst van het WK snel zijn handtekening zal zetten onder een nieuw contract, dat de middenvelder tot medio 2018 in Eindhoven houdt. Het is voor Brands voorlopig afwachten of hij Memphis Depay bij PSV kan houden. De 20-jarige aanvaller heeft zich op het WK nadrukkelijk geprofileerd. 'Zijn naam was natuurlijk al bekend bij de clubs die goed kijken, maar hij heeft die naam natuurlijk wel verstevigd. Logisch dat je in de 'picture' komt als je zo presteert op het grootste platform ter wereld. Maar niemand heeft zich nog gemeld voor Memphis.'

Luuk de Jong voor 5,5 miljoen naar PSV
Beeld anp

Lees ook

Geselecteerd door de redactie