Prima skiën in juni! (Fotoreport)

Rogier op 11 juni 2014· 8 reacties

null
Heerlijk skiën in juni!

In mijn filmpje van afgelopen week heb ik jullie al meegenomen op mijn eerste skitochtje na mijn botbreuk. En alsof het zo ‘moest zijn’ werd het na die donderdag meteen echt zomer. Weg koude nachten en koele avonden. Het is zomer in de Alpen, de sneeuw smelt nu echt keihard weg! En, na mijn laatste skitocht vind ik dat helemaal niet zo heel erg. Ik heb in ieder geval nog geskied na mijn botbreuk, en het mag nu wel zomer worden. Zolang duurt die in de Alpen namelijk niet. Want toen ik op de flanken van de Col Agnel omhoog liep bedacht ik me dat ik daar over 4 maanden waarschijnlijk alweer in de poeder kan skiën. Naast de video heb ik ook wat foto’s gemaakt die ik jullie niet wil onthouden.

null
Col Agnel op de voorgrond, Queyras bruinig en Ecrins nog wit!

null
Omhoog onder een heerlijke juni zon

null
Nu met de Mont Viso erbij in het plaatje

null
Nog echt winter op de Mont Viso

null
De andere kant op al een stuk steniger

null
Waar de sneeuw wegsmelt is het meteen lente, zoveel tijd hebben planten niet

null
Strakke sneeuw

null
Genieten op de top

null
De Col Agnel wordt sneeuwvrij gemaakt

null
In de afdaling

null
Fantastische sneeuw

null
Makkelijk te skiën en lekker snel

null

null
Blij weer op de ski’s te staan

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Geweldig!

Gang is alles

Heeft zo moeten zijn: eerst nog een keer kunnen skiën voor het goed afsluiten van je seizoen zodat je er inderdaad over 4 maanden weer zonder twijfel tegenaan kan. En nu zomer voor verder op krachten te komen. Veel plezier!

Aftellen maar!

Goed bezig! Fijn dat je helemaal hersteld bent!

prachtige plaatjes geschoten en goed bewerkt! wat zijn de alpen toch mooi of ze nou groen of wit zijn! morgen maar even indoor boarden in Spaarnwoude!

"respect the mountains"

Mooie afsluiter!:D

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

idd, maar wat zijn dat voor soort skiën. Het doe mij eerder aan Langlauf mechanisme denken. Daar kan je je enkel ook omhoogtillen. Wat is het nut van dit soort skiën, of je gebruikt deze gewoon om naar boven te klauteren?

@Gerrit, dit zijn telemark ski’s, de oervorm van skiën. Waar mijn maatje helemaal gek van is. Zelf heb ik toerski’s waar de hak bij het naar beneden gaan gewoon vast zit. https://www.wintersport.nl/wiki/telemarken

Click. Click. Peace

Schitterende foto’s krijg alweer zin in de winter.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie