Chelsea moet Ramires missen in titelstrijd

© REUTERS

Chelsea zal het in zijn resterende competitieduels zonder zijn Braziliaanse middenvelder Ramires moeten rooien. Hij kreeg donderdag van de Engelse Voetbalbond FA immers een schorsing van vier wedstrijden, en er zijn nog maar drie speeldagen te gaan in de Premier League.

mio

Ramires aanvaardde de automatische schorsing van drie duels en kreeg er nog een schorsingsdag bovenop omwille van zijn rode kaart van vorige maand tegen Aston Villa. De Braziliaan trakteerde Sunderland-speler Sebastian Larsson zaterdag tijdens de verrassende 1-2 thuisnederlaag van de Blues tegen de Black Cats op een elleboog. De scheidsrechter had de fase niet gezien, de Braziliaan werd uiteindelijk bestraft op basis van de televisiebeelden.

Chelsea, de club van Rode Duivel Eden Hazard, staat momenteel tweede in de stand in de Premier League. Het heeft 75 punten, vijf minder dan leider Liverpool. Manchester City is derde met één punt minder dan Chelsea, maar heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld. Zondag moet Chelsea in de topper op bezoek bij Liverpool.

Woensdag had de FA ook laten weten dat het Chelsea-coach José Mourinho ging vervolgen voor de sarcastische uitspraken na de wedstrijd tegen Sunderland. Mourinho zei toen dat “de ref fantastisch was”. Ook Mourinho’s assistent Rui Faria wordt vervolgd. Hij zou in de 83ste minuut van de wedstrijd ongepast taalgebruik gehanteerd hebben tegenover de vierde scheidsrechter. In die dossiers volgt er later een uitspraak.