Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

Winkels Free Record Shop blijven voorlopig open

Een filiaal in Amersfoort na de doorstart, vorig jaar. Na het faillissement van afgelopen dinsdag blijven de winkels van de Free Record Shop voorlopig nog open.
Een filiaal in Amersfoort na de doorstart, vorig jaar. Na het faillissement van afgelopen dinsdag blijven de winkels van de Free Record Shop voorlopig nog open. Foto ANP / Jeroen Jumelet

Ondanks het faillissement blijven de winkels van de Free Record Shop voorlopig nog open. Dat meldt de curator van de failliete keten in een interview met de NOS. Er zou daarnaast ook interesse zijn van ‘meerdere partijen’ om de Free Record Shop over te nemen.

De Free Record Shop ging afgelopen dinsdag failliet. De keten werd al een tijd geplaagd door tegenvallende resultaten en was niet in staat om een faillissement af te wenden. Aanvankelijk zouden alle 36 winkels dichtgaan, maar volgens curator Rob Boers blijven die nu dus voorlopig open.

Over hoe groot de kans is dat één van die meerdere partijen de keten zal overnemen wil de curator geen uitspraken doen. Volgende week moet een besluit worden genomen over een mogelijke doorstart van de Free Record Shop.

Tweede faillissement

De cd- en dvd-keten ging afgelopen dinsdag opnieuw failliet door het bankroet van Fresh Entertainment Nederland BV, het moederbedrijf van de Free Record Shop. In mei 2013 werd al eerder het faillissement aangevraagd. Toenmalig eigenaar Hans Breukhoven weet dat faillissement toen aan de tegenvallende resultaten doordat de cd-verkoop was ingestort.

De keten werd overgenomen door Fresh, maar moest dinsdag uiteindelijk ook het faillissement aanvragen. De reden zou zijn dat ‘de markt voor fysieke entertainmentproducten wederom sterk is gekrompen’.

Fresh was voor 25 procent in handen van Hans Breukhoven. De overige 75 procent was van van de investeringsmaatschappij ProCures, die eerder ook al betrokken was bij de teloorgang van Polare. NRC Handelsblad schreef daar gisteren over: ‘De methode-ProCures: risico’s zo veel mogelijk afschuiven’