Direct naar artikelinhoud

Verbeek ontslagen bij FC Nürnberg

Verbeek ontslagen bij FC Nürnberg

Gertjan Verbeek is per direct ontslagen als trainer van FC Nürnberg. Dat meldde de club uit de Bundesliga woensdag. Nürnberg leed acht nederlagen in de laatste negen competitieduels en verkeert in degradatiegevaar.

De 51-jarige Nederlander werd eind september ontslagen bij AZ. Nog geen maand later trad hij in dienst bij Nürnberg als opvolger van Michael Wiesinger, die al na acht wedstrijden mocht vertrekken. Ook Verbeeks assistent Raymond Libregts is op non-actief gesteld. Voor de drie laatste competitiewedstrijden zijn de beloftentrainers Roger Prinzen en Marek Mintal als vervangers aangewezen.

Het gedwongen vertrek van de Nederlandse trainer hing in de lucht. Duitse media speculeerden de afgelopen dagen volop over een naderend ontslag. De trainer had de resultaten ook niet mee. Onder zijn leiding wist 'der Club' slechts vijf keer te winnen in 22 wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg met 4-1 van Bayer Leverkusen.

'Na die nederlaag hebben we uitgebreid gesproken over maatregelen die nodig zijn om de laatste drie wedstrijden te winnen. Het is onze overtuiging dat we dat met dit besluit kunnen forceren', zei technisch directeur Martin Bader. 'Het was geen makkelijke beslissing, want Gertjan heeft altijd zeer hard en zorgvuldig gewerkt, maar voor ons heeft nu de allerhoogste prioriteit de club in de Bundesliga te behouden.'

Nürnberg staat 17e in de rangschikking en heeft 1 punt meer dan hekkensluiter Eintracht Braunschweig en 1 punt minder dan nummer 16 HSV. De laatste twee clubs in de Bundesliga degraderen rechtstreeks. Verbeek was eerder in zijn loopbaan ook hoofdtrainer van Heracles, sc Heerenveen en Feyenoord.

Verbeek ontslagen bij FC Nürnberg