Direct naar artikelinhoud

Bekende tv-journalist Pakistan neergeschoten

Hamid Mir, een van de bekendste televisiejournalisten van Pakistan, is vandaag in de havenstad Karachi door een groep onbekende mannen beschoten. Volgens de politie openden zij het vuur op de auto van Mir toen hij in de buurt van de luchthaven reed. De journalist werd door drie kogels geraakt maar hij verkeert buiten levensgevaar.

Een Pakistaanse politieman wijst op een kogelgat in het portier van de auto waarin Hamid Mir zat toen hij werd beschoten.

Het is niet de eerste keer dat Mir wordt aangevallen. In 2012 probeerde de Pakistaanse Taliban hem te vermoorden door een halve kilo explosieven onder zijn auto in de hoofdstad Islamabad te plaatsen.  De bom ging echter niet af.

De Taliban hadden Mir en andere journalisten indertijd bedreigd voor hun verhalen over het schoolmeisje Malala dat door hen was neergeschoten. Volgens Amir Mir, de broer van Hamid, zit de Pakistaanse geheime dienst ISI dit keer achter de aanslag. Mir zou zijn familie en vrienden onlangs op de hoogte hebben gebracht dat de ISI hem had bedreigd vanwege zijn politieke voorkeuren.

Hamid Mir is een gelauwerde journalist en tegenwoordig presentator bij de Pakistaanse zender Geo. Hij was de eerste journalist die na de aanslagen van 11 september een interview had met Osama bin Laden.

In 2012 probeerde de Pakistaanse Taliban hem te vermoorden door een halve kilo explosieven onder zijn auto in de hoofdstad Islamabad te plaatsen. De bom ging echter niet af
Hamid Mir in november 2001 in een grot bij Osama bin Laden.