Direct naar artikelinhoud

Alonso snelste in eerste training

Formule 1-piloot Fernando Alonso heeft bij de eerste vrije training van de GP van Shanghai de snelste tijd gerealiseerd. De Spanjaard had in zijn Ferrari voor zijn snelste ronde 1 minuut en 39,783 seconden nodig. Daarmee was hij een kleine 0,4 seconde sneller dan Mercedes-coureur Nico Rosberg, de leider in de WK-stand.

Alonso snelste in eerste training
Beeld getty

De Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull) was bijna een seconde minder snel dan Alonso en kwam tot de derde tijd. De Duitse titelverdediger Sebastian Vettel, eveneens Red Bull, moest genoegen nemen met de negende tijd. Giedo van der Garde verving zijn Duitse collega Adrian Sutil bij Sauber. De Nederlander reed 16 rondes en zette de 14e tijd neer. Daarmee bleef hij teamgenoot Esteban Gutierrez voor. De Mexicaan eindigde als 18e.

'Het was een goede testsessie. Het verschil met de test in Bahrein was wel groot, want daar heb ik de hele dag in de auto gezeten. Daar komt ook nog eens bij kijken, dat de baan redelijk koud was. Het was niet makkelijk om de banden optimaal te laten werken. Maar ik vind dat het goed is gegaan', liet Van der Garde weten. In de tweede trainingssessie komt Sutil zelf in actie.