Direct naar artikelinhoud

Miami Heat begint play-offs tegen Bobcats

Titelverdediger Miami Heat begint zondag de play-offs van de NBA tegen Charlotte Bobcats. LeBron James en zijn ploeggenoten eindigden in het reguliere seizoen als tweede in de Eastern Conference en treffen in de Bobcats de nummer 7 van de ranglijst. De vooruitzichten zijn in elk geval goed voor de ploeg die de afgelopen 2 jaar de NBA-titel greep. Sinds James in Miami speelt, won de Heat 15 keer op rij van Charlotte Bobcats.

Miami Heat begint play-offs tegen Bobcats
Beeld ap

San Antonio Spurs, de verliezend finalist van vorig seizoen, staat als nummer 1 van de Western Conference in de eerste ronde van de play-offs tegenover Dallas Mavericks. Die ploeg van de Duitse vedette Dirk Nowitzki was in 2011 de laatste die Miami Heat van de titel af wist te houden.

De andere confrontaties in de openingsronde van de play-offs (best-of-seven) zijn Indiana Pacers - Atlanta Hawks, Toronto Raptors - Brooklyn Nets, Chicago Bulls - Washington Wizards, Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies, Los Angeles Clippers - Golden State Warriors en Houston Rockets - Portland Trail Blazers.

Miami Heat begint play-offs tegen Bobcats
Beeld reuters