Direct naar artikelinhoud
Update

Rotterdam naar kwartfinales EHL, Kampong uitgeschakeld

De mannenploeg van Kampong heeft het vanavond in de achtste finales van de Euro Hockey League (EHL) in Eindhoven niet gered. De ploeg uit Utrecht moest in shoot-outs buigen voor het Belgische Dragons (3-4).

Jeroen Hertzberger van Rotterdam.Beeld anp

Na de normale speeltijd was de stand 2-2. Thierry Brinkman (1-0) en Robbert Kemperman (2-1) kwamen tot scoren voor Kampong. Laurence Docherty en Sander de Wijn misten in de shoot-outs namens de Nederlandse ploeg.

Rotterdam
Rotterdam haalde de kwartfinales wel. De ploeg van coach Reinoud Wolff versloeg WKS Grunwald uit Poznan (Polen) met 6-1. De Nederlanders treffers kwamen op naam van international Jeroen Hertzberger (drie), Seve van Ass, Jeffrey Thys en Bas Campbell.

Met Rotterdam, dat vrijdag in de kwartfinales tegen Dragons speelt, schaarden ook Harvestehuder (1-0 tegen Uhlenhorst in een Duitse derby) en het Spaanse Club de Campo (5-0 tegen Saint Germain uit Frankrijk) zich bij de laatste acht. Oranje Zwart speelt donderdag voor eigen publiek tegen het Engelse Surbiton HC om een plaats bij de laatste acht.