De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 12 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Michaud wint ook Greenery
   
 

AMSTERDAM - In Frankrijk begint men de sportexoot Cédric Michaud ook te ontdekken. De roem van de Fransman, die in het zo super-Nederlandse marathonschaatsen furore maakt, reikt tot over de landsgrenzen. Gisteravond konden de Franse media de naam Michaud weer opnemen in de sportkolommen, want hij won met overmacht de eerste wedstrijd van The Greenery Six. Een zesdaagse ligt Michaud wel. Vorig jaar brak hij tijdens deze wedstrijdcyclus door. Winnen deed hij toen niet, maar de tweede plaats achter tweevoudig triomfator Jan Maarten Heideman was een prima prestatie. Of de rassprinter Heideman de zesdaagse voor de derde maal op zijn naam kan schrijven, valt te betwijfelen. Michaud heeft namelijk een hele lange sprint in de benen. Op het ijs van De Smelt in Assen liet hij het dan ook niet van de laatste honderd meter afhangen.

Toen de kopgroep van 25 man zich opmaakte voor de finale van vijf ronden, manoeuvreerde Michaud zich meteen in een comfortabele positie. Hij lag lekker in de luwte van de TVM-toppers Henk Angenent en Miel Rozendaal.

Ruim een ronde voor de finish nam Michaud de leiding over. Op volle kracht zette hij door. Rob van Meggelen, die in het gedrang een officiële waarschuwing kreeg wegens vermeend duwen, lag in de rug van de Fransman, maar hij slaagde er niet in hem voorbij te komen.

Van Meggelen baalde niet alleen van zijn 'gele kaart', maar toch ook een beetje van het eeuwig tweede zijn: "Jarenlang was ik tweede achter Boutiette en Heideman, terwijl nu Michaud nauwelijks te kloppen is. Maar goed, Zoetemelk werd op het laatst ook wereldkampioen."

De première van The Greenery Six kende overigens een spectaculair begin. De ploegen van Dasia en Nuon ondernamen een kamikazeactie. Roel van Hest en Kurt Wubben spurtten direct na de start weg. Ze kregen als hazen hun ploeggenoten Gerben van Hest en Arnold Stam (Dasia) en Koen Lankhaar (Nuon) mee, die zich uit het peloton lieten zakken. Iets wat sinds dit seizoen is getolereerd. De hazen waren echter te laat met hun steun, want het vijftal kon niet meer aansluiten, waardoor Stam, Gerben van Hest en Lankhaar meteen op een ronde achterstand werden gezet.

Assen. Marathon, Greenery-zesdaagse, eerste wedstrijd: 1. Michaud (Frankrijk), 2. Van Meggelen (Amsterdam), 3. Heideman (Oldebroek), 4. De Ronde (Monnickendam), 5. Lissenberg (Almere), 6. Van der Veen (Joure), 7. Angenent (Woubrugge), 8. Peter de Vries (Oranjewoud), 9. Ruitenberg (Elburg), 10. Gaassenbeek (Maarssen).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 12 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.