De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Stam en Slippens
bij wereldtop

Van onze speciale verslaggever

   
 

AMSTERDAM - Met een half wiel verschil werd de Zesdaagse van Amsterdam beslist. Daarmee kreeg het flitsende evenement dat na 32 jaar terugkeerde op de kalender een fantastische apotheose. In de afsluitende ploegenkoers grepen Mathew Gilmore en olympisch kampioen Scott McGrory de zege door de afsluitende sprint nipt voor het Italiaanse tweetal Silvio Martinello en Marco Villa te winnen. In het kielzog van deze superduo's klommen Danny Stam en Robert Slippens dik verdiend op de derde trede van het podium.

Daarmee gaven beide Noord-Hollanders de zowel sportief als organisatorisch geslaagde Zesdaagse van Amsterdam verrassenderwijs een extra dimensie. Tot dusver was een zesde plaats in zowel Gent als Bremen op vele rondes het beste resultaat van Stam en Slippens. Gisteren werd het tweetal van AXA-VvZ voor eigen publiek derde in dezelfde ronde van de winnaars. "Ik denk dat dit onze doorbraak is", zei Stam na afloop opgelucht. "De eerste dag ging het meteen goed. Daar hebben we veel moraal uit geput."

De Australische winnaar McGrory prees het Nederlandse duo. "We hoeven echt geen twee jaar meer te wachten voordat zij hun eerste zesdaagse winnen. Ieder jaar zag je hun steeds een beetje beter worden. Ik denk dat ze nu de aansluiting met de allerbesten hebben gemaakt."

Ook wedstrijdleider Patrick Sercu had enkel lof. "De Zesdaagse van Amsterdam heeft haar plaats op de kalender bewezen. Het is een aanwinst. Daarnaast heeft het zesdaagse-circuit met Stam en Slippens weer twee nieuwe toppers erbij. Zij gaan dit seizoen nog veel strijd leveren."

Al vraagt zesdaagse-keizer Sercu zich ook af of het koppel wel genoeg inhoud heeft. "Straks in december en januari heb je de ene zesdaagse na de andere. Ik ben benieuwd of zij in die periode genoeg reserves hebben om zich tussen de toppers te handhaven." Of zoals Gerrie Knetemann zei: "Gedurende het seizoen komen de typische baanrenners steeds meer in vorm. Ik ben benieuwd hoe Stam en Slippens zich dan handhaven."

Stam: "Daar ben ik niet bang voor. We zitten nu tien dagen voor het WK. Niemand ziet Amsterdam daarom als een opwarmertje. Ik heb dit jaar een volwaardig wegprogramma gereden en inhoud genoeg."

Uitslag: 1. Mathew Gilmore en Scott McGrory 354 pnt., 2. Martinello en Villa 351 pnt., 3. Stam en Slippens 301 pnt., 4. Risi en Betschart 276 pnt., 5. Steinweg en Weispfennig op 2 rondes en 213 pnt., 10. Den Braber en Vonhof op 22 rondes en 104 pnt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.