Vandaag

Oorlog Oekraïne

Charkiv zucht onder nieuw Russisch wapen: de zweefbom

Met zweefbommen vernielt Rusland de stroomvoorziening en probeert zo Oekraïne tot de onderhandelingstafel te dwingen. Maar de mensen in Charkiv hebben er geen oren naar om te praten met de vijand.

Dagboek uit Israël

Hoe reageer je als je weet dat er straks een grote aanval vanuit Iran komt?

Het gekste was nog wel de relatief lange aanloop. Pak je dan alsnog je werktas in of bereid je je voor op een apocalyps?

duurzaamheid

Albert Heijn komt met uitstoot op producten en met runderkipgehakt

Albert Heijn gaat naar eigen zeggen als eerste supermarkt de CO2-uitstoot vermelden op productverpakkingen van het eigen merk.

Podcast Bellen met Den Haag

Haalt NSC de SGP rechts in met motie Transgenderwet?

Het veranderen van de geslachtsregistratie moet eenvoudiger. Schrap daarom de voorwaarden van de minimumleeftijd van 16 jaar en een verklaring van een deskundige. Met een een wetsvoorstel dat daarvoor zou moeten zorgen,  is NSC het niet eens. De partij diende donderdag een motie in tegen de versoepeling van de Transgenderwet.

Elektrische auto’s

Kabinet verlengt belastingvoordeel elektrische auto’s, maar schrapt korting voor plug-inhybridewagens

Het demissionaire kabinet schaft de korting op wegenbelasting voor plug-inhybrideauto’s (PHEV’s) vanaf volgend jaar af. Het belastingvoordeel voor elektrische auto’s wordt juist verlengd.

Commentaar

Misrekening Iran of Israël kan desastreus zijn

Een misrekening van Israël of Iran in het hoog opgelopen conflict tussen beide landen kan desastreuze gevolgen hebben.

Aanval Iran

Iran bezorgt Netanyahu wisselgeld

De aanval van Iran kan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu politiek voordeel opleveren. Vooral als het gaat om de oorlog tegen Hamas.

Formatiebesprekingen

Wilders vraagt schorsing in ‘stevig’ asielgesprek aan formatietafel

PVV-leider Geert Wilders heeft tijdens een „stevig” gesprek aan de formatietafel een schorsing gevraagd. Dat had vooral met de onderhandelingen over asiel en migratie te maken.

Kerk & religie

Afscheid

Ds. Verhaar neemt afscheid van hersteld hervormd Nieuwaal en Zuilichem-Brakel

Na bijna negen jaar heeft ds. P. Verhaar zondag afscheid genomen van de hersteld hervormde gemeenten in Nieuwaal en Zuilichem-Brakel.

Buitenland

Mesaanval in kerk Sydney is terroristische daad volgens politie

De aanval met een mes waarbij maandag vier mensen gewond raakten in een kerk in de Australische stad Sydney, is een „terroristische daad”. Dat concludeert de politie, die een 15-jarige jongen arresteerde.

Kerk vangt Hongkongers op

Lokale Britse kerk groeit uit zijn jas vanwege toestroom Hongkongers

Kerken in het Londense stadsdeel Sutton spelen in op de massale toestroom van Hongkongers. Zo belegt Christ Church Kantonese kerkdiensten en trok Hope Church een pastoraal werker aan om Hongkongers in de kerk te helpen integreren.

Christenen Tadzjikistan

Hoe christenen en doven elkaar helpen in een mooi, arm land

Er zijn bijna evenveel doven als christenen in Tadzjikistan. Beide groepen vinden steun bij elkaar.

Meditatie

Meditatie: Liefdekoorden

Hosea 11:4

Protestantse Kerk

Ds. Kot beroepbaar in PKN

Ds. A. Kot, voorheen predikant in de Hersteld Hervormde Kerk (HHK), is sinds donderdag beroepbaar in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Christenvervolging

Vietnam scherpt controle op kerken verder aan

Vierenhalf jaar cel kreeg de Vietnamese christen Nay Y Blang begin januari voor het houden van gebedsbijeenkomsten in zijn huis. Met nieuwe regelgeving heeft Vietnam het zichzelf makkelijker gemaakt om kerken te sluiten.

Seminarium VEG

Bond van Vrije Evangelische Gemeenten heft seminarium op

De Bond van Vrije Evangelische Gemeenten (VEG) heft zijn seminarium, een instelling waar vanouds op academisch niveau predikanten werden opgeleid, eind dit jaar op.

Beste van RD

Europese verkiezingen

Waarom Europese verkiezingen belangrijk zijn voor koers Europa 

Nog enkele weken te gaan. Op 6 juni mogen Nederlanders stemmen voor de Europese verkiezingen. Waar stem ik eigenlijk voor?

Israëlische luchtafweer

Hoe Israël met succes 350 Iraanse drones en raketten uit de lucht schiet

Israël schiet 99 procent van de Iraanse drones en raketten uit de lucht. Met steun van bondgenoten, maar vooral dankzij een uiterst geavanceerde, meerlaagse luchtverdediging.

Oorlog in Israël

Naftali: Hamas laat Palestijnen lijden

Hamas is verantwoordelijk voor het lijden van het Palestijnse volk. Israël kan niet anders dan de terroristen uitschakelen. Met die boodschap trok Hananya Naftali eind vorige week door Nederland.

Fiscaal nadeel

Urker Gerrit Romkes raakte volledig arbeidsongeschikt en betaalt nu duizenden euro’s meer belasting

Gerrit Romkes (43) is volledig arbeidsongeschikt. Sinds de Urker is aangewezen op een uitkering betaalt hij veel meer belasting dan iemand die werkt. „Dit is onrechtvaardig.”

Christelijk nationalisme VS

Historicus: Kan er met mijn pet niet bij als Bijbelgetrouwen voor Trump door het vuur gaan

Het idee dat Donald Trump als kampvechter strijdt voor een christelijk Amerika is levensgevaarlijk, vindt historicus Thomas Kidd.

Vijf vragen aan

„Wis de herinnering aan Amalek uit”; wat bedoelde Netanyahu daarmee?

”Bestaat Amalek nog?” is de titel van een studiedag maandag in Bilthoven, mede naar aanleiding van de hevige verontwaardiging over Netanyahu’s uitspraak over Amalek en Hamas in oktober.

Populaire artikelen

Laatste nieuws

Partnercontent

Burn-out en niet-reële angsten overwin je zonder strijd

Dertig jaar geleden was de keuze eenvoudiger dan nu. Toen kon je kiezen voor MindTuning® of voor een enkele psycholoog die zich gespecialiseerd had in burn-out en angstklachten. Vandaag geeft het zoeken naar de beste oplossing keuzestress.

Populaire artikelen

Laatste nieuws

Partnercontent

Burn-out en niet-reële angsten overwin je zonder strijd

Dertig jaar geleden was de keuze eenvoudiger dan nu. Toen kon je kiezen voor MindTuning® of voor een enkele psycholoog die zich gespecialiseerd had in burn-out en angstklachten. Vandaag geeft het zoeken naar de beste oplossing keuzestress.