De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 1 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Thuiszorg ziek van
bemoeizuchtige Neeltje

   
 

AMSTERDAM - Geen verpleegkundige van de stichting Thuiszorg Brabant N.O. wil nog aan huis komen bij de verlamde rolstoeler Nelis van de S. (60) uit Sint-Oedenrode, omdat zijn echtgenote Neeltje zich steeds overal mee bemoeit. Zij zou de verzorgers beledigen, intimideren en hen als een klein kind de les lezen.

De stichting besloot op 12 september de hulp per direct op te zeggen. Maar Neeltje (59) pikte dit niet en spande een kort geding aan. De rechtbank in Den Bosch heeft nu bepaald dat de thuiszorg binnen 48 uur weer klaar moet staan, dit op straffe van een dwangsom van 1000 gulden per dag bij overtreding.

Het echtpaar versleet alleen het afgelopen jaar al een leger van 20 verplegers. Die dreigen nu stuk voor stuk hun baan op te zeggen als zij er nog een voet over de vloer moeten zetten, zo wist thuiszorgadvocaat mr. M. van Dongen. "Het is gewoon onmogelijk om daar nog zorg te verlenen."

Rechtbankpresident mr. J. Poerink opperde nog om de 'lastige tante' op een apart kamertje te zetten als de verplegers haar man zouden komen verzorgen. Zij zou haar grieven dan alleen nog schriftelijk kunnen spuwen. Maar de thuiszorg verklaarde dit al geprobeerd te hebben. Ook een nieuw, fris geformeerd team, dat 1 september startte, hield het na een week al voor gezien in Sint-Oedenrode en holde hard weg.

"Er zal best van alles mis zijn met de verhoudingen en er zal best eens flink gemopperd zijn", zo stelde Neeltje's raadsman mr. W. Zwiers. "Maar een beetje verpleegkundige moet toch tegen een stootje kunnen. Men had sowieso een alternatief voor de weggevallen zorg moeten bieden. Nu is deze patiënt gewoon in de steek gelaten, terwijl hij dringend hulp nodig heeft. Hij is de laatste twee maanden door de hele buurt verzorgd."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 1 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.