De tweeling én de drieling hebben nu hun eigen dag

MEERLINGENDAGPer dag worden in Nederland zeven tweelingen geboren. Meer dan genoeg om er een speciale dag voor te organiseren. Welkom in de wereld van de meerling.

  1. Khalid Kasem krijgt waarschuwing voor ‘verwijtbaar’ handelen

    Khalid Kasem krijgt waarschu­wing voor ‘verwijt­baar’ handelen

    Khalid Kasem heeft volgens de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, door het aanbod te doen ‘een derde’ te betalen. De presentator en oud-advocaat krijgt daarvoor een waarschuwing. Bewijs dat Kasem daadwerkelijk een ambtenaar heeft omgekocht heeft de deken niet gevonden. Dat is de uitkomst van het onderzoek, dat startte nadat het AD in januari publiceerde over geluidsopnames gemaakt door Peter R. de Vries.
  2. Pegida-voorman aangehouden in rechtbank omdat hij met koran aan hondenriem slingert
    update/met video

    Pegida-voor­man aangehou­den in rechtbank omdat hij met koran aan hondenriem slingert

    Pegida-voorman Edwin Wagensveld is woensdag aangehouden in de rechtbank in Arnhem, nog voor zijn rechtszaak begon. Hij kwam daar om zijn gebiedsverbod aan te vechten, maar slingerde tegelijkertijd een koran aan een hondenriem in het rond. Hij overtrad hiermee het noodbevel dat hem eerder werd opgelegd. Volgens de gemeente is Wagensveld een mogelijk doelwit van de organisatie achter de recente aanslag in Moskou.
    Arnhem