Direct naar artikelinhoud
Net Open

Blitskikker en De Kinderkapper Amsterdam

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Blitskikker en De Kinderkapper Amsterdam.

De klanten staan voor de kappersstoelkeuze: gaan ze voor de motor, de Volkswagenbus of het carrouselpaard?Beeld Tammy van Nerum

Een plek creëren waar ouders hun kinderen van een paar maanden tot en met twaalf jaar mee naar toe kunnen nemen, dat was het doel van Kyra Tanja (35), Carla Lampers (46) en Adinda Fransman (34). Zij openden in de Javastraat Blitskikker en De Kinderkapper Amsterdam. In één ruimte gebeurt er van alles: knippen, kopen en koffiedrinken.

Voorin is Blitskikker, het winkelgedeelte met speelgoed, knuffels, stiften en baby- en kinderkleding. Voor moeders zijn er armbandjes, boeken met anekdotes over kinderen of een zwangerschapsdagboek te koop.

Kappersstoelkeuze
Achterin kunnen kinderen 'vanaf het moment dat ze haar krijgen' door Fransman worden geknipt bij De Kinderkapper Amsterdam (€22,50, pony €5, invlechten vanaf €5).

Naast welk boekje ze willen lezen of met welk speelgoed ze gaan spelen tijdens de knipbeurt, staan de klanten voor de kappersstoelkeuze: gaan ze voor de motor, de Volkswagenbus of het carrouselpaard? Maar een gewone kappersstoel kan natuurlijk ook.

Bijkletsen
"Als moeder weten we hoe het is als je met kinderen verschillende dingen moet doen; naar de kapper met je ene kind, een cadeautje kopen voor een kinderfeestje met de ander, voor allebei ergens anders nieuwe kleren kopen - noem het maar op. Hier kan het hopelijk allemaal onder één dak en ondertussen kun je ook nog iets drinken met je vriendinnen," zegt Tanja.

Dat bijkletsen kan in het midden van de zaak. Daar is een bar met een kleine keuken en zijn wat tafels; je kunt tosti's, croissants, broodjes, fruit, yoghurt of een stuk taart met koffie of thee bestellen. En het handige is: je kroost kan zichzelf vermaken met de trein, kleurend aan de tekentafel of met een potje pacman op de Arcademachine.

-> Alle nieuwe hotspots van Amsterdam

Tips? open@parool.nl

Blitskikker en de kinderkapper amsterdam

Javastraat 117
di-vrij 09.00-17.30
za en zo 10.00-17.30 uur
06 52386330
www.blitskikkeramsterdam.nl
www.dekinderkapperamsterdam.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.