RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Jongens verdacht van poging tot moord na auto-ongeluk met kei Schijndel

Beeld © Politie

De drie jongens die werden opgepakt voor het veroorzaken van een ernstig ongeluk in Schijndel, worden verdacht van poging tot moord. Het slachtoffer, de 32-jarige Tynni Habraken, liep bij het ongeluk een incomplete dwarslaesie op.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zouden de verdachten met opzet keien op de weg hebben gelegd. Daardoor kreeg de automobiliste een klapband en knalde ze in volle vaart tegen een boom. Habraken was op het moment van het ongeluk ongeveer tien weken zwanger.

ZIE OOK: Tynni bevalt van gezonde dochter na ernstig auto-ongeluk: 'Ze was de drive om door te gaan'

Het ongeluk gebeurde op 24 juni midden in de nacht. Na zeven maanden onderzoek werden de verdachten - van 17, 18 en 19 jaar - in januari aangehouden. Sindsdien zaten ze vast. 

Enkelband

De rechtbank in Breda heeft ondanks verzet van het OM besloten de voorlopige hechtenis van de drie op te schorten. Ze moeten wel een enkelband dragen. Het strafrechtelijk onderzoek zit in de afrondende fase.

Habraken beviel in januari van een gezonde dochter. Haar vriend sprak na de geboorte van het meisje met Editie NL. Of Habraken ooit nog kan lopen, is niet zeker.