Direct naar artikelinhoud

Volkskrant Ochtend: Investering ouderenzorg van 2,1 miljard op losse schroeven | De methode-Vermeend ontleed

Goedemorgen. De investering van 2,1 miljard extra om de zorg in de verpleeghuizen te verbeteren, in de vorige kabinetsperiode afgedwongen door toenmalig PvdA-staatssecretaris Van Rijn, staat op losse schroeven. Verder in de Volkskrant Ochtend: Bij zijn laatste boek ging het mis. Is Willem Vermeend een roeptoeter of een onbegrepen snelle denker?

Het belangrijkste nieuws van zaterdag 10 februari
Beeld anp

Terwijl u sliep

Kabinet wil minder extra geld voor verpleeghuizen
De investering van 2,1 miljard extra om de zorg in de verpleeghuizen te verbeteren, in de vorige kabinetsperiode afgedwongen door toenmalig PvdA-staatssecretaris Van Rijn, staat op losse schroeven. Ingewijden verwachten dat het kabinet een deel van die investering terugdraait.

Vermeend-familie stapt op bij uitgever omstreden cyberboek
Oud-minister Willem Vermeend en zijn kinderen hebben zich binnen een maand tijd teruggetrokken bij het door hem opgerichte Einsteinbooks. Deze uitgeverij gaf de laatste jaren vrijwel al zijn boeken uit. Vorige week kwam Vermeend in opspraak door plagiaat en een omstreden optreden van co-auteur Rian van Rijbroek bij Nieuwsuur.

Trump blokkeert vrijgave 'gevoelige' Democratische memo
De Amerikaanse president Donald Trump kan vanwege een aantal 'vertrouwelijke en in het bijzonder gevoelige passages' een Democratische memo niet openbaar maken. De inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden besloot eerder unaniem om het document vrij te geven, maar daar steekt Trump nu een stokje voor.

Wüst is dit jaar niet de vrouw in vorm. Geld inzetten op haar is nu een gok
Bij de wedkantoren is Ireen Wüst (31) de favoriet op de 3 kilometer, de afstand die ze al tweemaal won op de Winterspelen. Maar een zege (haar vierde goud op rij) is zaterdag allerminst vanzelfsprekend. (+)

Vandaag in het nieuws

Gaat het Ireen Wüst lukken, viermaal olympisch goud op rij? Om 12 uur begint de finale op de 3.000 meter. In Maastricht draagt burgemeester  Penn-te Strake de macht over de stad over aan Prins Carnaval.

Aanraders van de redactie

Miljarden euro's voor de verpleeghuiszorg, maar wie bepaalt waar het terechtkomt?
Geld erbij en eraf voor verpleeghuiszorg. (+) 

Het IOC leverde de sport vanwege financieel gewin uit aan commercie en nationalisme
'De handdruk van Moon  Jae-in en Kim Jo-jung in Pyeongchang vrijdag voedde heel even de illusie dat sport misschien toch meer is dan een rondje 29,2, of een glijdende gek met een bezem en een curlingsteen', schrijft Bert Wagendorp in zijn column. 'Maar de Olympische Spelen zijn ook de etalage voor een stuk of negentig grote bedrijven die samen een miljard dollar betalen op hun producten aan de frisse sportjongens en -meisjes te mogen koppelen.' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Heeft Vermeend zich wel of niet ten onrechte geprofileerd als kenner van blockchain en cybersecurity?
Zeker dertig boeken schreef hij al, over allerlei onderwerpen. Als hij er zelf te weinig verstand van heeft, laat hij zich bijstaan door 'experts'. Bij zijn laatste boek ging het mis. Is Willem Vermeend een roeptoeter of een onbegrepen snelle denker? (+)

Kan Bloemen de Nederlandse favoriet en titelverdediger ook op zeeniveau te snel af zijn?
In Salt Lake City, op 1.425 meter hoogte, schaatst Ted-Jan Bloemen sneller dan Sven Kramer. Kan hij dat ook op zeeniveau, zondag, als in Zuid-Korea de 5.000 meter wordt verreden? 'Motorisch word je beter van schaatsen op hoogte.' (+)

De blufpoker van omni-expert Vermeend.Beeld Jeroen Murré

Is Zweden het beloofde land? Voor het eerst overweeg ik om terug te gaan vanwege het onderwijs
Haar oudste dochter zat opgepropt in een klaslokaal, haar jongste klaagt dat ze op school zo veel stil moet zijn. Reden voor Jennifer Petterson om te gaan twijfelen aan het Nederlandse schoolsysteem. Zijn haar kinderen niet beter af in haar moederland Zweden? (+)

'Ik weet wat je moet doen om een grote liefde te behouden, maar bij de loodgieter lekt het thuis ook'
Meer dan duizend interviews over de liefde maakte Corine Koole, auteur van de Volkskrant magazine-rubriek Lust & Liefde. En daardoor weet ze precies wat het geheim van een goed huwelijk is. (+)

Plusteken achter een artikel?
Beeld Annelie Carlström