Luister naar

Ophef in de regio

Nieuws
redactie nd
woensdag 24 januari 2018 om 03:00
Jos Olsthoorn (GroenLinks) is ‘Leids Raadslid van het Jaar 2017’.
Jos Olsthoorn (GroenLinks) is ‘Leids Raadslid van het Jaar 2017’. twitter

meerderheid Zeeuwen niet meer religieus

De meerderheid van de Zeeuwse bevolking (54 procent) is geen lid meer van een kerkgenootschap of religieuze groepering. Dat staat in het rapport ‘Staat van Zeeland 2017’ dat dinsdag verscheen. In 2009 was de meerderheid nog wel religieus, toen was 46 procent van de Zeeuwen niet bij een religieuze groep aangesloten. De daling is vooral zichtbaar in de stedelijke gebieden van Zeeland, constateert Nu.nl. Op het platteland en in de kleinere dorpen gaat de meerderheid van de mensen nog gewoon naar de kerk. De daling van het aantal religieuze Zeeuwen komt het hardst aan bij rooms-katholieke genootschappen en PKN-kerken, stelt de provincie Zeeland.

Jos Olsthoorn raadslid van het jaar in Leiden

Het GroenLinks gemeenteraadslid Jos Olsthoorn heeft de verkiezing voor ‘Leids Raadslid van het Jaar 2017’ gewonnen. Het is de tweede keer dat hij werd genomineerd (ook in 2015), maar voor het eerst dat hij de prijs in de wacht sleept. Zijn concurrenten waren Roeland Storm van het CDA en Eric Krijgsman van D66.

dronken Belg rijdt medewerker tankstation dood

Een 67-jarige man uit Sleeuwijk is maandagavond omgekomen bij een ongeluk in België. De man stond koffie te drinken in de winkel van een tankstation langs de E40, toen een dronken Belgische bestuurder met zijn auto vol de winkel inreed. De dader is gearresteerd en zijn rijbewijs is afgepakt. De collega’s van de omgekomen man, die ook bij het ongeluk aanwezig waren, zijn geschokt. ‘Hij werkte al vijftig jaar bij ons’, zei een collega tegen Omroep Brabant.

man steekt banden van vijftien auto’s lek

Het Haarlems Dagblad schrijft over een persoon die in de nacht van zondag op maandag de banden heeft lekgestoken van vijftien auto’s. De voertuigen stonden geparkeerd op het terrein van het Spaarne Gasthuis Ziekenhuis in Haarlem-Zuid. De dader werd rond middernacht op heterdaad betrapt, maar vluchtte.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Koningin Juliana neemt deel aan de Drentse fietsvierdaagse in juli 1975.

Dankzij een voorvader van Willem-Alexander ligt Ter Apel niet in Drenthe. Dat vonden de Drenten niet fijn

De Oranjes hebben op vele wijzen hun stempel op Drenthe gedrukt. Zonder Willem I had Ter Apel bij Drenthe behoord, inclusief het opvangcentrum voor asielzoekers.

De Q-koorts is aangetroffen op een boerderij met melkschapen.

Q-koorts in Gelderland: hoe groot is het risico voor de mens? Vier vragen

Voor het eerst sinds 2016 is in Nederland Q-koorts aangetroffen bij Nederlandse melkgeiten en melkschapen. De bacterie besmette in het verleden duizenden Nederlanders, van wie een deel jaren later nog worstelt met de medische nasleep.

Leerlingen van een vmbo-school worden getoetst bij het landelijk praktijkexamen mobiliteit en transport.

Praktijkonderwijs en vmbo kampen met forse daling leerlingenaantallen, doorstroomtoets lijkt oorzaak

Er zijn sterke aanwijzingen dat de nieuwe doorstroomtoets in groep 8, die de kansengelijkheid in het onderwijs moet bevorderen, leidt tot een forse daling van het aantal leerlingen dat naar het praktijkonderwijs of het vmbo gaat.

Marielle Paul: liefst vaste docenten.

Externe docent bijna twee keer zo duur

Den Haag

Als de gemeente de hele buurt erbij betrekt, en eerlijk communiceert over de knelpunten, komt nieuwbouw sneller op gang.

Zo krijgen gemeenten nieuwbouw sneller van de grond. 'Betrek niet alleen directe buren erbij'

Woningzoekers moeten door bezwaren van mondige burgers langer wachten op een huis. Hoe kan een gemeente nieuwbouw sneller op de rit krijgen? Vier tips van experts.

ChristenUnie-fractievoorzitter Bikker tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer op 26 maart. Bikker vertelde woensdag in Sven op 1 dat het kantoor van de partij met leuzen en stickers was beklad.

ChristenUnie doet aangifte na derde bekladding van partijbureau in een week tijd

Voor de derde keer in enkele dagen werd het partijkantoor van de ChristenUnie woensdagochtend tijd beklad met pro-Palestijnse leuzen. Aanvankelijk wilde de partij geen aangifte doen, maar heeft dat nu alsnog gedaan.