Direct naar artikelinhoud
Jong Amsterdam

Jong Amsterdam: zangeres en actrice Dide Vonk

Martijn Nekoui begeeft zich onder creatieve talenten in Amsterdam. Elke week tipt hij een aanstormend kunstenaar. Deze week: Dide Vonk.

Dide VonkBeeld -

Dide Vonk (25) beschrijft zichzelf als zangeres, ­actrice, muziektheaterperformer, vocal coach, zangdocent, liedjesschrijver én poppenspeler. "Maar zangdocent was ik vooral tijdens mijn schooltijd, daar ben ik nu te druk voor."

In 2015 studeerde Dide af als actrice en zangeres van de muziektheateropleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. "Toneel is mijn eerste liefde".

Volgens Dide kan theater een toegevoegde waarde zijn in het leven van veel mensen, bijvoorbeeld voor hun inlevingsvermogen en zelfkennis. Door haar werk bij kindertheater Terra is Dide enthousiast ­geworden over kindertheater. "Kinderen zien theater als iets magisch, ze gaan mee in onze fantasie, het is puur en eerlijk."

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling speelt ze in Niemandskinderen: theater vol muziek, dans en visuals. Haar missie is mensen elkaars verschillen te laten omarmen; ideeën, culturen, milieus en leeftijden bij elkaar brengen. Humor is daarbij onmisbaar.

Niemandskinderen heeft de première in De School. "Toneel in een club trekt mensen die normaal misschien niet naar theater gaan. We creëren een nieuwe wereld, waarin de tieners twee uur niet op hun telefoon zitten. Dat is de magie van theater."

Niemandskinderen, 20 november, De School, 19.00 uur