Direct naar artikelinhoud

Het weer: 's avonds flinke onweersbuien, vanaf morgen overwegend droog

Vandaag waait de wind even weer uit het zuidoosten, waarmee de zeer warme lucht tijdelijk terugkeert. De temperatuur stijgt naar 25 of 26 graden in het noorden en westen en 28 tot lokaal 33 graden in het midden, oosten en zuiden van het land. Het weerbeeld hierbij is eerst nog behoorlijk zonnig, maar geleidelijk ontstaan er stapelwolken en betrekt de lucht vanuit het zuiden.

.Beeld anp

Laat in de middag en vanavond trekken (flinke) regen- en onweersbuien van zuid naar noord over het land. Er is daarbij kans op veel regen in korte tijd, hagel en windstoten. Komende nacht komen nog enkele buien voor, maar geleidelijk wordt het overal droog vanuit het westen. Bij een matige zuidwestenwind komen de minima rond 15 graden uit.

Kans op veel regen in korte tijd, hagel en windstoten

Morgen is de zeer warme lucht echt verdwenen, de maximumtemperatuur komt tussen 20 en 24 graden uit. Verspreid over het land komt nog een bui tot ontwikkeling, maar vaak is het droog en schijnt de zon geregeld. Er waait een matige westelijke wind.

Woensdag blijft het overal droog en is het behoorlijk zonnig. Er waait een matige wind uit het westen tot noordwesten en het wordt ongeveer 21 graden. Vanaf donderdag draait de wind weer naar meer oostelijke richting en wordt het een stuk warmer, met maxima oplopend tot boven 25 graden.

Woensdag blijft het overal droog en is het behoorlijk zonnig