Direct naar artikelinhoud
Lezersbrieven

'Onbegrijpelijk dat Sloterplas als laatste natuurgebied wordt opgeofferd'

'Moeten wij ook hier weer in de kruinen klimmen om de elektrische zaag tegen te houden?' schrijven Roel en Marina van Duijn in een lezersbrief aan Het Parool.

'De andere oevers van de Sloterplas zijn al totaal aangeharkt of van een rits horeca voorzien'Beeld Roy Del Vecchio

Wij wonen hier prachtig, aan de oostoever van de Sloterplas. We wandelen, vissen en zwemmen tussen verrukkelijke linden en eiken. Een groener geschenk kent de geasfalteerde stad niet.

Ruw worden wij nu wakker geschrokken door een stadsdeel dat roept dat dit geschenk kampt met 'een gebrekkig gebruik' en een 'imago-probleem'.

Wij wisten niet wat wij hoorden, toen gemeentelijke voorlichters ons kwamen uitleggen dat het gebied 'toegankelijk' moet worden gemaakt door de aanleg van kale barbecueplaatsen, nieuwe wandelpaden en betonnen speelplaatsen.

Onze oren tuitten, toen voorlichters ons uitlegden dat bomen die nog maar net aangeplant waren, verplaatst moeten gaan worden of anders gekapt.

Wij parkgenieters gelóófden het niet toen deze voorlichters zeiden dat de aangrenzende straten als het ware in het park doorgetrokken moeten worden, met een duidelijke entree zodat het park 'transparant' zou worden en de Sloterplas al van verre lonkt naar de barbecueërs en hun plastic afval.

Al die onzin staat nu op papier en namens het stadsdeel op internet: het 'inrichtingsplan Oostoever Sloterplas'. Dit alles gecamoufleerd door pseudo-ecologische rimram.

De eerste bomen vallen al. Verbijsterd zien wij het aan. De andere oevers van de Sloterplas zijn al totaal aangeharkt of van een rits horeca voorzien. Het is onbegrijpelijk dat een laatste natuurgebied gaat worden opgeofferd.

En dat niet ter wille van woningbouw, maar alleen om de zeldzame bosjes barbecuerijp te maken. Is het weer zover? Moeten wij ook hier weer in de kruinen klimmen om de elektrische zaag tegen te houden?

Roel en Marina van Duijn, Amsterdam

En dat niet ter wille van woningbouw, maar alleen om de zeldzame bosjes barbecuerijp te maken