Direct naar artikelinhoud

Schipholtunnel deels weer open

Automobilisten kunnen weer door de Schipholtunnel van Amsterdam naar Den Haag rijden. Rijkswaterstaat heeft twee banen geopend.

Rijkswaterstaat heeft twee banen geopend

Vier van de zes rijstroken blijven nog dicht. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de A4 richting Den Haag te mijden en gebruik te blijven maken van de omleidingsroutes (A9/A5 en A9/A2/A12), maar grote problemen bleven uit woensdagochtend. 

Rond Amsterdam waren geen lange files in de ochtendspits. Ook op de omleidingsroutes waren geen grote vertragingen, aldus de ANWB, die concludeert dat mensen goed inspelen op de afsluiting.

Laatste test
De brand van maandag in de tunnel beschadigde kabels, leidingen en camera's. Sinds maandagmiddag werkt Rijkswaterstaat met man en macht om de vitale systemen in de tunnel werkend te krijgen, zodat de tunnel gedeeltelijk open kan. Dinsdagmiddag bleek bij een laatste test dat de ventilatoren niet allemaal werken. Die werken nu.

De herstelwerkzaamheden gaan door om de Schipholtunnel volledig te kunnen openstellen. Rijkswaterstaat kon geen prognose geven over het tijdstip dat alles opengaat.

Lees ook: Verkeersinfarcten rond de stad gaan vaker voorkomen