Antwerp doet oproep aan politiek en bedrijfsleven: 'Steun ons'

© fotoweb

© fotoweb

thumbnail: null
thumbnail: null

Zondag vond de jaarlijkse fandag van Royal Antwerp FC plaats in het Bosuilstadion. Met vele duizenden kwamen de rood-witte supporters afgezakt naar Deurne-Noord voor de voorstelling van de tweedeklasser. Voor het Antwerp-bestuur de uitgelezen moment om een opgemerkte oproep te doen aan de Antwerpse zakenwereld en het Schoon Verdiep.

rvl

The Great Old start voor het tiende jaar op rij in tweede klasse, maar brandt meer dan ooit van ambitie. Onder de nieuwe trainer Jimmy Floyd Hasselbaink werden in het tussenseizoen al dertien versterkingen gehaald en werd er een quasi perfecte voorbereiding afgelegd. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen in Antwerpen.

Voor het bestuur van de oudste club van het land was de fandag de uitgelezen kans om (nogmaals) een oproep naar de Antwerpse politiek en het Antwerpse bedrijfsleven te lanceren. 'Antwerp is - buiten onze wil om - momenteel de enige profclub in Antwerpen,' aldus Jan Michel, de voorzitter van The Great Old. 'Daarom is het de moment dat de ganse politieke wereld en het bedrijfsleven - van de diamant tot de haven - zich achter Antwerp schaart. Men heeft nu geen verontschuldigingen meer.'

Spelersuitdagingen moeten supporters warm maken

Dat er een nieuwe wind waait op de Bosuil, wordt ook duidelijk uit de zogenaamde 'Antwerpuitdagingen' die de club lanceert naar analogie met de Duiveluitdagingen van onze Rode Duivels. Een eerste uitdaging - minstens 3000 abonnementen verkopen voor de fandag - werd gehaald. Voor de tweede uitdaging wil RAFC maar liefst 10.000 supporters ontvangen voor de openingswedstrijd van de competitie tegen Eendracht Aalst op zaterdag 3 augustus. Wanneer er zoveel supporters komen opdagen, zullen de spelers met de cliniclows op bezoek gaan in enkele kinderziekenhuizen.

Ook de vrouwenploeg van Antwerp, die overgenomen werd van het failliete Beerschot, doet mee met de Antwerpuitdagingen. Zij hopen op hun eerste competitiewedstrijd in de BeNeLiga minstens 2000 toeschouwers te mogen ontvangen. In dat geval zullen de vrouwen uit de kleren gaan voor een fotoshoot in lingerie.